Villanypásztor

A legmegbízhatóbb rendszer állatai, terménye védelmére!

Munkánk során termelőként és állattartóként is számos problémával találkozhatunk, melyek nagy részét megakadályozhatjuk egy kis körültekintéssel és odafigyeléssel.

Termelőként – a jó termés elérése mellett – egyik fő cél terményeink védelme a tolvajoktól és a szabadon kószáló, legelő vadaktól. Állattartóként pedig a jószágok helyben tartása, valamint az állatlopás elleni védelem az egyik legfontosabb tényező abban, hogy gazdaságunk hatékonyabban tudjon működni. Mindezekre egy egyszerű, de annál hatékonyabb megoldást nyújt a piacon kiemelkedő minőségű villanypásztorunk!
Ha már próbált becserkészni legelőről megszökött állatot, biztosan megérti, hogy mekkora jelentősége van egy megfelelően működő villanypásztornak.
A villanypásztor maga persze nem újdonság. Ám nem egyszerű feladat olyan villanypásztort telepíteni, mely megfelelően működik és az állatok is tiszteletben tartják, hiszen a hatékonyságát sok tényező befolyásolhatja.

A villanypásztor kiválóan alkalmas a mezőgazdasági terményben, gyümölcsösökben vagy állatállományokban okozott károk megelőzésére. Hatékony a nagyobb testű állatokkal szemben is, és szinte bárhová fel lehet szerelni - akár még lakott területtől távol eső, villanyáram-hálózattal nem rendelkező területekre is. Beüzemelés és felszerelés után a szerkezet működtetése nem igényel előzetes képzettséget. A villanypásztor a mindennapi munkát nagyban megkönnyíti, így az állatok biztonságos éjszakai szállásoltatása vagy helyben tartása is sokkal egyszerűbb.


Mezőgazdasági területen is hasznos a villanypásztor. Gyakran nem az állatok helyben tartása a cél, hanem épp ellenkezőleg: a termény-tolvajok és a kártékony rágcsálók, vadak kívül tartása a cél. Ebben az esetben is kiváló megoldás nyújt szolgáltatásunk, így a gazdáknak nem szükséges felvigyázót fizetniük vagy éjszakákon át őrizni a terményt. A hagyományos hálós megoldásnál jóval megbízhatóbb és időtállóbb védelmet nyújt.


A villanypásztor előnyei:

- Gazdaságosabb a telepítése, mint a hagyományos kerítéseké

- Gyorsan telepíthető

- Hosszú élettartam jellemzi, mert nincs kitéve fizikai terhelésnek

- Bármely háziállat vagy vadállat esetén gazdaságos a használata

- Akár legeltetéshez vagy a ház körül is használható

- Könnyen áttelepíthető

- A már meglévő kerítés is tovább fejleszthető  villanypásztorral

- Kitörés esetén nem okoz sérülést az állatoknakMint minden áramkör, a villanypásztor is csak akkor működik, ha zárt. A kerítés pedig csak abban az esetben zárul, ha érintkezik valamivel. A gerjesztő elektromos áramot juttat a kerítésbe. Amint egy állat hozzáér a kerítéshez, az áram egy másodperc törtrészéig átszalad az állat testén és a talajon keresztül a földelőkarókba jut, ahonnan visszakerül a gerjesztőbe. Az állat zárja az áramkört.

Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy az állatot olyan töltés éri, melynek hatására a továbbiakban tiszteletben tartja a villanypásztor által jelölt határokat? Először is, jó vezetőképességű és kis ellenállású vezetékre van szükség. Íly módon biztosítjuk, hogy a töltés a kerítés teljes hosszán - a gerjesztőtöl legtávolabb eső ponton is - egyforma szintet érjen el. Másodsorban, bármilyen drága gerjesztőt és vezetéket használjunk is, a hatékony földelés elengedhetetlen. Ha a földelés nem megfelelő, kevesebb áram jut vissza a gerjesztőbe, az elektromos töltés alacsonyabb lesz, az állatok pedig nem félnek majd a kerítéshez érni. Ha kétségei vannak a földelést illetően, inkább használjon több földelőkarót. Harmadrészt, ne feledkezzünk meg a növényzetről sem, mely esetleg érintkezhet a kerítéssel. A fűfélék, bokrok, belógó ágak ellophatják az elektromosságot a rendszerből. Ha túl sok áramot vezetnek el, az állatokhoz eljutó töltés már nem lesz elegendő az elrettentő hatás eléréséhez.

Kérjük adja meg a nevét!
Kérjük adja meg az e-mail címét!
Kérjük adja meg a mobilszámát!
Megjegyzés szövege
Kérjük, segítsen nekünk, és jelezze, honnan értesült a termékünkről!