Tökéletesítse meglévő biztonságtechnikai rendszerét!

Az elektromos kerítés bemutatása

A legtöbb, elterjedten alkalmazott biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok vagy intézmény területére. Az érzékelők kialakításától és a rendszer tudásától függően több másodperc, akár percek is eltelhetnek, mire a tulajdonos vagy a járőrszolgálat intézkedni tud. Ez idő alatt a behatoló jelentős anyagi kárt okozhat. A kültéri vagyonvédelmi rendszerek feladata, hogy még az objektum elérése előtt tájékoztassák a tulajdonost a behatolás tényéről. A különböző lépésérzékelők, drótkerítés felügyelők vagy infrasorompók képesek ugyan jelezni a behatolást, viszont nem képesek megelőzni azt. Az elektromos kerítésvédelem tovább mutatva az említett eszközökön, olyan fizikai és pszichológiai akadályt állít, mely elijeszti az illetéktelen személyt, még a behatolás előtt.

Az elektromos kerítés tökéletes választás, mert:

  • Mind vizuálisan, mind fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt és törvénysértést megelőz.
  • Egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget és észlel minden beavatkozást, így lehetőséget nyújt biztonsági intézkedésekhez (pl. riasztócsengők, fényjelzések, vonal a biztonsági céghez vagy előprogramozott telefonszám, stb.)
  • Mivel az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van.
  • E rendszer hatékonysága kiküszöböli a biztonsági őrjáratok szükségességét, mivel az őrjárati rendszer által nyújtott időszakos megfigyeléstől eltérően, szükség esetén 24 órás biztonságot is ad.
  • Áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.
  • A biztonsági kerítés legnagyszerűbb sajátossága, hogy más biztonsági rendszerekhez képest az időjárási viszonyokkal szemben messzemenően közömbös, így a téves riasztások nagy biztonsággal kizárhatók.