Elektromos védelem birtokháborítás ellen

Az elektromos kerítés működése

Az elektromos kerítés rendszer elektromos vezetékekből áll, melyek nagyfeszültségű impulzusokat továbbítanak.

Ennek hatása már önmagában is elrettentő, érintése áramütést okoz (fontos megjegyezni, hogy nem életveszélyeset). A kerítésen elhelyezett figyelmeztető táblák és maga a kerítés erős pszichológiai hatást váltanak ki, ezzel is megelőzve a nemkívánatos behatolást.

Abban az esetben, ha a betolakodó elszánt és a kerítést megérinti, akkor egy, az egészségre ártalmatlan áramütést kap, ami az elrettentő hatást még tovább fokozza. Az impulzusok hatása az élő szervezetre eltérő, a szokásos váltó és egyen feszültségekhez képest. Egészségkárosító hatása nincs, a pészméker működését nem zavarja, ettől függetlenül nagyon kellemetlen.

A rendszer figyeli a kerítés megrongálását is. Az elektromos kerítés egyik nagy előnye, hogy képes különbséget tenni egy alkalmi birtokháborító és egy elszánt behatoló között. Az alkalmi birtokháborítót elrettenti a kerítés maga vagy az áramütés.
Az elszánt behatolónak meg kell birkóznia a kerítéssel, mint pl. elvágni vagy megrongálni a kerítésszakaszt. A riasztó természetesen ebben az esetben is megszólal, tehát a behatolás lehetősége teljesen ki van zárva!

A kerítés fém huzalainak befűzése olyan technikán alapul, mely lehetővé teszi azt, hogy a fázist és földet tartalmazó vezetékek egymást váltakozva kövessék, ezáltal megakadályozva az esetleges átbújások legkisebb esélyét is. Az alkalmazott szigetelők, feszítőrugók és kampók biztosítják, hogy a kerítés rongálását az energiaadó azonnal érzékelje és sziréna-, valamint fényjelzéssel jelezze a behatolás kísérletét. A fűzési technika lehetővé teszi, hogy a kerítés egyenletességét megbontó kapuk is bevonhatók legyenek az áramkörbe, így a kapun és az azt követő kerítésen is kialakítható a maximális biztonságot nyújtó huzalrendszer.

A kábelek egymástól 10 cm távolságban vannak, az egyes oszlopok egymástól maximum 3 méterre. A vezetékek feszességét rozsdamentes acél feszítők végzik, túlfeszítés védelemmel ellátva. Az elektromos vezetékeket tartó oszlopok a meglévő kerítésoszlopokra vannak felszerelve, megérintésükhöz a meglévő kerítésen belül kell nyúlni. Az elektromos kerítést nem szabad szöges drótkerítéssel együtt alkalmazni, ezért telepítéskor minden esetben eltávolítjuk a meglévő szögesdrót magasítókat. A vezetéktartó oszlopok együttesen majdnem 2.5 méter magasságig vezetik az elektromos vezetékeket, így képezve tökéletes védelmi rendszert az ingatlan körül.

 

Személyre szabott ajánlatunkért kattintson ide!